delft facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share right down angle-left angle-right
Previous Next

IT

Gemeenten behoren tot de meest diverse IT-organisaties. In alle dienstverlening speelt automatisering een belangrijke rol. Van personeelsadministratie tot parkeerbeleid, van belastingen tot vergunningen. Als IT-er lever je dan ook een grote bijdrage aan het Delft van de toekomst. Of je nu aan onze applicaties werkt of aan onze netwerken en systemen.

Functioneel en applicatiebeheer

Als functioneel beheerder of applicatiebeheerder werk je dichtbij de klant: de gebruikers van onze applicaties, vaak collega’s van de gemeente. Je moet veel meedenken, ‘de vraag achter de vraag’ achterhalen. Vooral als functioneel beheerder ben je steeds meer een soort informatieanalist. Als applicatiebeheerder zorg je ervoor dat onze applicaties op de juiste manier worden geconfigureerd en ingericht. Daarbij heb je veel contact met onze leveranciers. De meeste software ontwikkelen we namelijk niet in eigen huis. We maken gebruik van cloudoplossingen en SaaS. Een groot deel van onze applicaties werken vanuit onze eigen private cloud.

Technisch beheer en meer

Al vier jaar hebben we een volledig virtuele infrastructuur. En sinds een jaar zijn alle werkplekken virtueel. Deze voorzieningen worden verzorgd door onze netwerk-  systeem- en databasespecialisten en werkplekbeheerders. Zij werken aan de ‘harde IT-kant’ van onze IT-afdeling. Zij houden zich bezig met onderwerpen als opslag, beveiliging en (draadloze) verbindingen. Maar zij zorgen bijvoorbeeld ook dat agenten op straat online kunnen zijn. Dat een wethouder op vakantie door kan werken. En dat we bestanden kunnen koppelen zonder inbreuk te maken op de privacy van burgers.

Een fijne werkplek

De afdeling IT is een hechte club waar goed wordt samengewerkt en waar de menselijk maat voorop staat. Je werkt in een dynamische organisatie waar kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. We bieden je veel kansen om je kennis en kunde te verdiepen. Als je niet zelf komt vragen of je bepaalde certificeringen kunt halen, dan vragen we jou er wel om.

Spannende ontwikkelingen

Onze IT-afdeling is volop in beweging. Automatisering wordt belangrijker en steeds vaker wordt ons gevraagd om mee te denken en te adviseren. Wat betekent de nieuwe Omgevingswet voor onze applicaties? Welke nieuwe diensten brengt het internet-of-things met zich mee? Ook gaan we, via een zogenaamde Gemeenschappelijke Regeling, steeds meer IT-werkzaamheden uitvoeren voor andere gemeenten. Als IT-er bouw je letterlijk en figuurlijk mee aan een belangrijke regionale ontwikkeling.

Kopje koffie?

Momenteel zijn we op zoek naar een aantal nieuwe IT talenten om mee te werken aan het Delft van de toekomst. Twijfel je nog over wat Delft jou als IT’er te bieden heeft? Kom dan gewoon eens langs! We laten je graag meer zien van onze afdeling. Vul hieronder je naam in en we bellen je om een afspraak te maken.

Bekijk onze IT vacatures