delft facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share right down angle-left angle-right
Previous Next

Ruimte & Economie

Van de winkels in de binnenstad tot de elektriciteitskabels onder de grond. Het cluster Ruimte & Economie houdt zich bezig met de ontwikkeling, het beheer en het onderhoud van zo’n beetje alles wat je kan aanraken: wegen, water, gebouwen, bedrijven en groenvoorzieningen. Verdeeld over 6 afdelingen werken zo’n 230 collega’s. Wat zij gemeen hebben, zijn een grote betrokkenheid bij de stad en het vermogen om plannen op papier meteen te visualiseren. Samenwerken zit hen in het bloed, want zeker in dit cluster is er weinig dat je in je eentje voor elkaar krijgt. Bij zowat alle projecten wordt samengewerkt, met partijen als Rijkswaterstaat, Alliander of het Waterschap.

Onderwerpen waar je in dit cluster mee te maken krijgt zijn onder meer de gevolgen van klimaatverandering, veranderende woonbehoeften en de impact van e-commerce op de middenstand. Hoe om te gaan met de groei van de stad – op dit moment zo’n 700 huishoudens per jaar- is een van de grootste uitdagingen voor de komende jaren.